top of page
Gn sigtigt logo hvid kant.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Vores cider

Øksendrup Cider er produceret af økologiske æbler af sorter fremavlet særligt til cider. Råmosten gærer langsomt på tanke i ca. 6 mdr. hvorefter cideren flaskes og gærer færdig på flasken på ca. 3 måneder. Derved dannes de fine naturlige bobler

Demi-sec 2021

image0.jpeg

Ravgylden cider med en elegant sødmefuld æblesmag og fine bløde bobler dannet ved langsom flaskegæring.

Nydes som en kold perlende aperitif eller som ledsager til lette retter.

Hele processen fra most til cider tager ca 9 måneder. Den langsomme gæring skaber dybde og nuance i cideren.

Lavet efter traditionel Pet-natmetode.

60% bittersøde cideræbler

40% syrlige cideræbler

75 cl.

Alk. vol 4,2%

Sec 2021

image2.jpeg

Cider lavet af en udvalgt blanding af bittersøde og syrlige cideræbler. Smagen er  fyldig, med fin og let karamelliseret æblesødme, masser af tanniner og en tør finish.

Produktionsmetoden er den helt traditionelle Pet Nat-metode (eller pétillant naturel), hvor æblerne efter mostning og klaringsprocessen; keeving, gærer færdig på flasken indtil de naturlige bløde bobler er dannet.

 

Et naturligt bundfald kan forekomme.

Nydes afkølet.

 

75 cl.

Alk. 6,2 % vol.

Denne POMO er en blanding af vores cider destilleret til en aromatisk æblebrændevin og frisk most lige fra pressen. Den er lagret på fad af dansk egetræ i 24 mdr. Resultatet er en æbleaperitif med fyldig æblesmag og mørke noter af dansk eg. Drikkes som dessertvin ved stuetemperatur, eller afkølet som aperitif.
 

Flasket 2023

50 cl.

20% vol alc.

POMO 2023 er lavet i et lille batch på 424 nummererede flasker og forhandles derfor kun i cideriet

POMO 2023

InCollage_20240815_182142236~2.jpg
bottom of page